Avondje uit op de bowlingbaan

Wanneer je met een groep vrienden of collega’s een leuk uitje wilt organiseren is de bowlingbaan een erg geschikte optie. Over het algemeen zijn de bowlingbanen voorzien van een gezellige bar en is het mogelijk om er hapjes te bestellen. Het samen in wedstrijdverband bezig zijn schept al heel snel een band. Dit is zeker ideaal wanneer het een groep mensen betreft die elkaar niet zo goed kennen. Samen een potje bowlen breekt al snel het ijs.

Teamsamenstelling

Het is mogelijk om als individuen tegen elkaar te bowlen zodat er op het einde één winnaar is. Voor het groepsgevoel is het echter veel leuker om twee teams tegen elkaar te laten bowlen. Daarvoor kun je twee bowlingbanen naast elkaar huren. Om ervoor te zorgen dat de mensen elkaar snel leren kennen, kun je het beste teams maken met mensen die elkaar minder goed kennen. Indien er stelletjes aanwezig zijn, deel deze dan in bij verschillende teams. Het samen actief bezig zijn zorgt voor een gevoel van saamhorigheid bij de teamleden. Ze zullen elkaar aanmoedigen en toejuichen, en samen de tegenpartij uitlachen als er blunders worden gemaakt. Als er meerdere mensen zijn die al erg regelmatig gebowld hebben, verdeel deze mensen dan eerlijk over de verschillende teams. Op deze manier hebben beiden groepen evenveel kans om te winnen, en dat maakt het spel wel zo eerlijk.

Om een leuke avond of middag te hebben op de bowlingbaan hoef je de sport niet te kennen. De spelregels zijn gemakkelijk uit te leggen en iedereen zal op zijn minst een keer een kegel raken. Bowlen is een erg gezellige manier om actief bezig zijn en ontspanning met een hapje en een drankje te combineren. Door deze combinatie voelt het voor veel mensen minder als een sport en zul je ook minder actieve mensen enthousiast krijgen.